Nyhetsarkiv

Lerums kundcenter KomIn

Stäng Kontakt

Kontakt

Facebook: www.facebook.com/lerumskommun

E-post: kommun@lerum.se

Telefon: 0302-52 10 00

Besök: Bagges torg, Brobacken 1, Lerum

Postadress: Lerums kommun, 443 80 Lerum

Sommaröppettider

Måndag 8-17
Tisdag-torsdag 8-16
Fredag 8-15

Öppet även under lunchen.

Aktivera Talande Webb

Stäng Aktivera Talande Webb
 1. Samtal kring demens för anhöriga 23 augusti

  Publiceringsdatum: 2021-08-04 När en är anhörig kan det vara ovärderligt att få samtala med andra anhöriga, för utbyte av erfarenheter, tankar och idéer. Nästa tillfälle är måndag 23 augusti klockan 10-11.30. Nu kan du som är anhörig till någon med demens eller minnessvikt, få möjlighet att träffas för samtal och fika i kommunens lokal i Floda. Träffarna är en samverkan mellan anhörigstödet i…

 2. Flygbild Kastenhofmotet Foto av: Lerums kommun

  Hedeforsvägen avstängd 9-20 augusti vid Kastenhofmotet

  Publiceringsdatum: 2021-08-02 Den 9-20 augusti kommer Hedeforsvägen att vara avstängd för genomfart på grund av arbetet med cirkulationsplatsen vid Kastenhofsmotet. Välj alternativ väg. Oskyddade trafikanter kommer förbi. Busstrafik, liksom blåljusfordon, har genomfart på tillfällig väg. Trafikomledning Hedeforsvägen avstängd.

 3. Tolleredsskolan Foto av: Stefan Larsson

  Skolstart 18 augusti 2021

  Publiceringsdatum: 2021-08-02 Onsdag 18 augusti 2021 startar såväl grundskolan som gymnasieskolan i Lerum. Klicka på länken nedan för att se vilka tider som gäller för din skola. Tider för skolstarten höstterminen 2021 i Lerums kommun.

 4. Problem Meröppet

  Publiceringsdatum: 2021-07-29 Tyvärr är Meröppet ur funktion på både Sjöviks och Floda bibliotek. Det är olika typer av fel men båda innebär att det inte går att komma in på biblioteken. Det är felanmält men problemen kommer att finnas kvar över helgen. Det går fortfarande att besöka Gråbo bibliotek med Meröppet, om du har skaffat behörighet dit via ditt bibliotekskort. Om du har några frågor får…

 5. Översvämmad fastighet Foto av: Lerums kommun

  Mycket regn

  Publiceringsdatum: 2021-07-29 Det regnar – mycket. Under tisdagen fick Floda närmare 40 mm regn och kommunen fick in ett tiotal rapporter om översvämningar. Idag har det fortsatt komma intensivt regn och mer regn är att vänta. Här på kommunens webbplats finns det en sida med tips och råd vad du ska göra om det är risk för översvämning i din fastighet.   Länk till sida med tips och råd vid risk…

 6. Spara vatten

  Publiceringsdatum: 2021-07-26 Nu kommer regnet och växter gillar regn. Samla regnvatten i en tunna och vattna med kanna, så sparar du på vattnet. Vattna tidig morgon, sen kväll eller på natten så att inte vattnet dunstar bort. För säkerhets skull - täck tunnan med lock.

 7. Risk för skogsbrand

  Publiceringsdatum: 2021-07-20 Det börjar bli torrt i markerna. SMHI klassar nu Lerum som torrt med risk för skogsbrand. Därför ber vi dig att vara försiktig med alla former av eld. Här kommer en liten påminnelse. Undvik att grilla eller göra upp eld i skog och mark. Håll gärna regelbunden koll på SMHI:s brandriskprognos .  

 8. Sommarcafé Träffpunkten Hulan

  Publiceringsdatum: 2021-07-20 Adrian Smith underhåller med keyboard och sång. Kom för en fika och trevlig stund med välspelad musik. Måndag 26 juli klockan 14-16. Träffpunkten Bentzels väg 46 i Lerum. Lerums kommun driver tillsammans med frivilligorganisationer träffpunkter och andra aktiviteter. Det görs för att främja social gemenskap och bryta social isolering. Här kan du känna gemenskap och…

 9. Ordet STOP och klotter på bilden. Foto av: PIXNIO

  Mycket skadegörelse just nu

  Publiceringsdatum: 2021-07-13 Tyvärr så har vi runtom i kommunen drabbats av klotter, nedskräpning och skadegörelse. Detta kostar mycket pengar. Pengar som vi hellre hade lagt på något trevligare. Tyvärr tar det ett tag innan vi hinner få iordning på klotter och nedskräpning. Nu under semestertider är bemanningen låg. Vi beklagar att det dröjer och hoppas på din förståelse.

 10. Gråbosnabben fortsätter köra till Göteborg i högtrafik

  Publiceringsdatum: 2021-07-12 Gråbosnabben fortsätter att köra in till Göteborg i högtrafik. Efter kommunstyrelsens i Lerums kommuns skrivelse och protester från invånare har Västtrafik arbetat om sitt förslag till trafikförändring i sin trafikplan för 2022. I ett första förslag till trafikförändringar som presenterades skulle Gråbosnabben slås ihop med linje 525, med passning till tåget i Lerum.