Nyhetsarkiv

Lerums kundcenter KomIn

Stäng Kontakt

Kontakt

Facebook: www.facebook.com/lerumskommun

E-post: kommun@lerum.se

Telefon: 0302-52 10 00

Besök: Bagges torg, Brobacken 1, Lerum

Postadress: Lerums kommun, 443 80 Lerum

 

Sommaröppettider
(på grund av covid-19 redan från 25 maj)

Måndag − torsdag 8−17.
Tisdag - Torsdag 8-16.
Fredag 8−15.

Öppet även under lunchen.

Aktivera Talande Webb

Stäng Aktivera Talande Webb
 1. VA-driftstörning i Floda

  Publiceringsdatum: 2020-04-16 Nattens strömavbrott i Floda har lett till driftstörningar i VA-nätet. Lerums kommun kommer idag att jobba med att spola brunnar. Att det tidvis forsar vatten ur brunnarna på orten är därför helt enligt beslutade åtgärder.

 2. Inställd Krisberedskapsdag 9 maj

  Publiceringsdatum: 2020-04-15 Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför genomför Lerums kommun den årliga Krisberedskapsveckan för att stärka motståndskraften hos Lerums invånare. Lördag 9 maj skulle Krisberedskapsdagen bli av - nu är det inställt på grund av pandemin.

 3. Personer i olika åldrar. Foto av: Lerums kommun

  Digital träff för anhöriga som har ett barn eller ungdom med NPF

  Publiceringsdatum: 2020-04-15 Är du anhörig/förälder till någon som har en neuropsykiatrisk funktionsvariation? I så fall är du varmt välkommen till en digital träff torsdag 23 april. I ett försök att förhindra smittspridning av coronaviruset covid-19 har vi just nu inte några fysiska möten inom anhörigstödet. Vi som anhörigkonsulenter i Lerums kommun erbjuder er som anhöriga att ses över webben.

 4. Behöver du någon att prata med?

  Publiceringsdatum: 2020-04-14 Coronapandemin skapar ensamhet, men även stark oro och utsatthet för personer i dysfunktionella familjer. Här är några tips när du behöver krisstöd eller samtalskontakt.

 5. Foto på de tre ledande politikerna i kommunfullmäktige Foto av: Mattias Jansson, Lerums kommun

  Fullmäktige beslutskraftiga med begränsad styrka 23 april

  Publiceringsdatum: 2020-04-14 Kommunfullmäktiges presidium har beslutat att kommande fullmäktigemöte torsdag 23 april ska hållas med minsta möjliga antalet närvarade ordinarie ledamöter för att begränsa smittspridning av covid-19. Enligt kommunallagen krävs att mer än hälften av de 51 ordinarie ledamöterna är närvarande för att kommunfullmäktige ska vara beslutsfört. Partierna själva väljer ut…

 6. Glädje sprids via robotkatter på demensboenden i Lerum

  Publiceringsdatum: 2020-04-09 Vi är så glada över att våra robotkatter kommer till glädje på många äldreboenden. I förra veckan flyttade sju av dem in på Nya Lundbygården i Gråbo.

 7. familj med cyklar Foto av: Shutterstock

  När du vistas ute i naturen

  Publiceringsdatum: 2020-04-09 Just nu ser vi att många söker sig ut i naturen, det är positivt för att det ökar människors välbefinnande och hälsa och bidrar till att förbättra den fysiska och psykiska hälsan i samhället. Nu på våren är naturen extra känslig, djuren får sina ungar och markerna är på många håll blöta och mjuka vilket gör dem extra känsliga för slitage, samtidigt som den speciella…

 8. information på andra språk Foto av: Lerums kommun

  Informationsfilmer om coronaviruset på andra språk

  Publiceringsdatum: 2020-04-09 Nedan finns länk till Informationsverige.se - guiden till det svenska samhället. Där finns informationsfilmer på arabiska, tigrinja, somaliska och persiska. Klicka här för att komma till filmerna.   

 9. Anders Hult och Alexander Abenius i liggande mobil med högtalarfunktion Foto av: Lerums kommun

  Coronasamtal med försvarsministern

  Publiceringsdatum: 2020-04-08 Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ringde i eftermiddags (onsdag 8 april) upp kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius (M) och kommunens säkerhetschef Anders Hult för att höra hur kommunen arbetar med coronapandemin. Mobil med högtalarfunktion låg på bordet. Försvarsminister Peter Hultqvist Foto av: Kristian Pohl, Regeringskansliet - Vi berättade hur vi…

 10. Inställt event 24 april

  Publiceringsdatum: 2020-04-08 Eventet Nya Skor Moliereensamblen har blivit inställt på grund av rådande omständigheter. Eventet skulle ha varit 24 april på Floda Garveriet.