Nyhetsarkiv

Lerums kundcenter KomIn

Stäng Kontakt

Kontakt

Facebook: www.facebook.com/lerumskommun

E-post: kommun@lerum.se

Telefon: 0302-52 10 00

Besök: Bagges torg, Brobacken 1, Lerum

Postadress: Lerums kommun, 443 80 Lerum

Sommaröppettider

Måndag 8-17
Tisdag-torsdag 8-16
Fredag 8-15

Öppet även under lunchen.

Aktivera Talande Webb

Stäng Aktivera Talande Webb
 1. Återvinningscentralen Hultet Foto av: Lerums kommun

  Hultet nationaldagen

  Publiceringsdatum: 2020-06-05 Här kommer en påminnelse. Lördag 6 juni, nationaldagen, är återvinningscentralen Hultet stängd. Vi önskar alla en riktigt trevlig nationaldag. För mer information om Hultets öppettider klicka på vidare på den här länken.

 2. Porträtt på en man och en kvinna framför blommor. Foto av: Lerums kommun

  Uppskattade frivilliginsatser under pandemin

  Publiceringsdatum: 2020-06-04 Att få hjälp att handla mat underlättar vardagen mitt i pandemin. Nu är volontärerna igång och hjälper de som är 70+ eller annan riskgrupp att handla mat. En service som uppskattas. - Det fungerar jättebra. Jag är över 70 år och vill inte gå in i affären. Jag håller mig på avstånd. Jag såg i tidningen och på facebook att det här hade startat. Det är väldigt smidigt,…

 3. Teddybjörn i sängen Foto av: pixabay.com

  Lerum går in i västsvenskt samarbete som förenklar för patienterna

  Publiceringsdatum: 2020-06-04 Nu är det klart med ett unikt västsvenskt samarbete där olika vårdgivare kan samverka med varandra – för patientens bästa. Lerum visar vägen och går även in med den elevhälsans medicinska insats och kommunala hälso- och sjukvården. Vad innebär gemensam vårdinformationsmiljö? Ja, motsatsen har vi idag. Där olika vårdgivare har sina egna dokumentationssystem. Den…

 4. Driftstörningar på vattnet i Floda

  Publiceringsdatum: 2020-06-03 Det är vissa störningar på vattentillförseln till delar av Floda, till exempel lågt tryck och missfärgat vatten, som har orsakats av flera strömavbrott den senaste tiden. Nu utför vi spolningar på flertalet platser i de områden som är drabbade för att omsätta vatten i ledningarna, så att eventuellt missfärgat vatten ska försvinna efterhand.

 5. Illustration för coronainformation på olika språk Foto av: Västra Götalandsregionen

  Coronavirusinformation på flera språk

  Publiceringsdatum: 2020-06-03 Nu har Västra Götalandsregionen en telefonlinje som bemannas av hälso- och sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska. Hit kan du ringa för att få svar på frågor om coronaviruset, på ditt eget språk. Telefonnumret är 08-123 680 00.

 6. Personer som spelar fiol och cello. Foto av: Lerums kommun

  Musikaliskt besök på äldreboende

  Publiceringsdatum: 2020-06-02 Under tisdagen den 2 juni fick Tuvängens och Höjdenhemmets äldreboenden musikaliskt besök av delar av Göteborgssymfonikerna. I skuggan under klarblå himmel och somrigaste sol kunde de boende njuta vackra toner.

 7. Salomonscenen Foto av: Barnfestivalen

  Inställd Barnfestival i år

  Publiceringsdatum: 2020-06-03 Barnfestivalen på Nääs kommer inte att äga rum i år. Med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att minimera sociala kontakter och förbud mot folksamlingar över 50 personer är situationen sådan att Lerums kommun inte kan genomföra Barnfestivalen. Barnfestivalen är kommunens största enskilda evenemang med ett publikrekord på 12 000 besökare. Varje år…

 8. Vi vill ha din åsikt om funktionshinderfrågor

  Publiceringsdatum: 2020-06-02 En lokal politik för funktionshinderfrågor har länge efterfrågats i Lerums kommun. Nu är en på gång. Vi vill gärna höra din synpunkt på arbetsmaterialet. Nu har förtroendevalda i Beredningen för Välfärd för unga, vuxna och äldre i dialog med funktionshinderorganisationer och förvaltning jobbat fram ett förslag på en strategi som ska gagna alla medborgare i kommunen.

 9. kvinna på bergknalle Foto av: pixabay.com

  Drängseredsspåret uppgraderas

  Publiceringsdatum: 2020-06-02 Nu uppgraderas Drängseredsspåret i Floda. Arbetet kommer att pågå juni månad ut. Entreprenör kommer ha maskiner på spåret varför försiktighet för dig som rör dig i spåret vardagar dagtid, är att rekommendera. Arbetet, där ett nytt toppskikt ska etableras, utförs av kommunens entreprenör: Lerums Mark och Anläggning Frågor besvaras av fritidsintendent Magnus T…

 10. Labrador badar i vatten Foto av: pixabay.com

  Hundfritt på kommunens badplatser

  Publiceringsdatum: 2020-06-01 Vi får många frågor nu om hundar får vara på kommunens badplatser. Enligt den lokala ordningsstadgan får hundar inte vistas på kommunens badplatser under badsäsong. Vill hunden bada finns många otaligt andra ställen som hen kan doppa sig. Här hittar du kommunens officiella badplatser.