Fototävling 2012

Publiceringsdatum : 2012-06-18

Välkommen att delta med dina bilder i årets fototävling! Temat är På rätt väg, och sista dag att lämna in ditt bidrag är den 19 augusti.

Dubbel vinnare i årets fototävling blev Yohanna Eriksson. Yohanna vann både omröstningen bland Lerumsborna, och juryns hederspris!

Längst upp på sidan ser du den vinnande bilden, och här nedanför den bild som vann juryns hederspris. Juryns motivering: "Yohannas bild har hög fototeknisk kvalitet och hon har vidgat perspektivet på årets tema På rätt väg. Hennes bild väcker hopp – vintern är på väg mot vår. Samtidigt har hon fångat Säveåns fart och energi i ett fruset ögonblick."

Istapp i Säveåns virvlar. Juryns hederspris i fototävlingen 2012.Foto av: Yohanna Eriksson

Om tävlingen

Årets tema: På rätt väg!

En väg är bra om man vill någonstans. Den ger tydlig riktning och leder till ett mål. I Lerums kommun har vi valt väg. Den som leder till målet att bli Sveriges ledande miljökommun 2025. Men vår väg är vare sig spikrak eller självklar. Vi har korsningar, sidospår och trånga passager att ta hänsyn till. Så vårt vägval gör vi med insikt om att vi behöver hjälpas åt för att komma fram.

Årets tema "på rätt väg" lämnar vi därför fritt för dig att tolka. Det kan landa i fotomotiv på konkreta stigar, vägar eller vattenleder. Men det kan lika gärna bli grunden för ett motiv som speglar hur vi kan ställa om Lerum till en plats för ett mer hållbart och klimatsmart liv. Fundera och gör din tolkning, juryn gillar vackra bilder såväl som kluriga idéer. Lycka till!

Tävlingsregler

Alla invånare i Lerums kommun är välkomna att delta i årets fototävling! Vi vill gärna ha bilder från olika årstider och från alla delar av kommunen, men alla tävlingsbidrag ska utgå från samma tema: På rätt väg!

Tävlingsbidragen bedöms av en jury bestående av representanter för Lerums kommun, Lerums tidning och Ahlséns Foto.

Juryn väljer ut tio bidrag, som ställs ut hos Ahlséns foto och på biblioteken i Floda och Gråbo. Under den tiden får alla som vill rösta på sin favoritbild. Bland dem som röstat på det vinnande bidraget lottar vi ut presentkort till Dergårdsteatern. Vinnarna presenteras i annons i Lerums tidning den 20 september. Presentkorten finns att hämta hos medborgarkontoret KomIn (se kontakt högre upp på sidan för öppettider och telefonnummer).

Utöver vinnaren och de nio andrapristagarna, som utses genom allmänhetens röster, utser juryn en hederspristagare.

Vinnaren får en fin kamera eller en utställning

Första pris är en digital systemkamera. Andra till tionde pris är en miljömärkt fotoframkallning hos Ahlséns. Mottagaren av juryns hederspris får ställa ut fyra till sex av sina bilder på Ahlséns café.

Användning av inlämnade tävlingsbidrag

Lerums kommun erbjuder sig att köpa användningsrätten till utvalda tävlingsbilder. Bilderna används vid presentation och marknadsföring, i såväl tryckta media som på Internet. Fotografen får då en engångsersättning med 600 kr per bild vid det första tillfället kommunen nyttjar bilden. Observera att ingen ersättning utgår för tävlingsbilderna när de presenteras i kommunens almanacka 2013. Beskärning av bilderna kan förekomma. Eventuell skatt på vinster/ ersättningar betalas av vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas.

När utställningen är avslutad finns tävlingsbidragen att hämta hos Ahlséns Foto.