Lekstorpselever vann miljötävling

Publiceringsdatum : 2012-05-11

Tävlingen "Det ekologiska fotavtrycket" är avgjord. Måndagen den 14 maj, delades miljöpriset "Det ekologiska fotavtrycket" ut till Lekstorpsskolan klass 4 blå. Priset delades ut av elever på Lerums Gymnasium som arrangerat miljötävlingen.

Gråbos fjärde-, femte- och sjätteklassare tävlade om att under 20 dagar ta sig så miljövänligt som möjligt till och från skolan. Flest poäng fick Lekstorpsskolans klass 4 blå. Priset är att klassen får åka på ett besök till Universeum.
– Eleverna fick fem poäng för att gå, fyra för att cykla, en poäng för att samåka och noll poäng om de åkte bil till skolan berättar Sandra Jakobsson, en av eleverna i projektet.

Rework Gråbo

Gymnasieeleverna som genomförde tävlingen har i två år arbetat med projektet Rework i Gråbo. Tillsammans har de tagit fram en handbok som bland annat förklarar hur transport, mat och elektricitet påverkar miljön och vad man kan göra för att minska miljöpåverkan. Med handboken som läromedel har eleverna besökt alla fjärde-, femte- och sjätteklassare i Gråbo för att undervisa i ämnet.
– Vi har lagt mycket tid och kraft på projektet, men samtidigt har det varit roligt och intressant säger Sandra Jakobsson.

Stafettpinnen ledig

Till sommaren tar Nadine Flatt, Sandra Jakobsson, Johanna Olofsson, Nellie Olofsson och Ellinor Pihlquist studenten. Förhoppningen är att projektet ska fortsätta och att andra elever kan ta över efter dem.