Beredskap under stormen

Publiceringsdatum : 2013-10-28

Lerums kommun är förberedd på stormen. Vi har sett över vår beredskap i form av rutiner, maskiner och personal.

En kraftig storm, med orkanstyrka i byarna, väntas nå Göteborg och västkusten under kvällen måndagen den 28 oktober.

Klass 2-varning för stormen

Den tidigare klass 3-varningen har nedgraderats över södra Bohuslän och Göteborgstrakten till en klass 2-varning. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio, TV eller kommunernas webbsidor. Kulmen i vindstyrkorna väntas någon gång mellan klockan 19 och 22. Därefter avtar vinden.

Felanmälan gator, vatten och avlopp:

• 0302-52 20 00 (fram till klockan 18)

• 0302-714 60 (efter klockan 18)

Felanmälan el, gas och fjärrvärme:

• 0302-164 20 (dygnet runt)

Räddningstjänsten:

Stanna inomhus i kväll

Länsstyrelsen i Västra Götaland uppmanar allmänheten att om möjligt undvika att vistas utomhus under måndagskvällen. Samtidigt uppmanas personer som måste vistas utomhus till stor försiktighet – inte minst i trafiken.

Att tänka på inför stormen

Undvik personskador och skador på fastigheter genom att ta bort lösa föremål från balkonger och trädgårdar så att de inte blåser i väg.Vid ett eventuellt elavbrott till följd av stormen är det bra att ha minst en fungerande ficklampa, extra batterier, stearinljus och tändstickor hemma.Tåg-, flyg- och vägtrafiken kan påverkas av stormen. Håll dig informerad via Trafikverkets, Swedavias, SJ:s och Västtrafiks webbplats. Följ SMHI:s rapporter om vädret under kvällen. Följ även information på Lerums kommuns webbplats och på Krisinformation.se.
Inte minst kan man ringa SOS Alarms information till allmänheten på telefonnummer:113 13.
Klicka här för 113 13 webbsida
Klicka här för krisinformation.se

Lerums kommun förberedd

Lerums kommun är förberedd på att hantera händelser som orsakas av stormen. Kommunen samarbetar med Länsstyrelsen, andra berörda kommuner och myndigheter som räddningstjänst, polis och sjukvård, kring förberedelserna.

Viktiga kontaktuppgifter och mer information hittar du via länkarna nedan.