Kommunstyrelsens ordförande Anna-Lena Holberg avgår

Publiceringsdatum : 2013-11-26

Den moderata kommunfullmäktigegruppen i Lerum har vid gårdagens sammanträde fått beskedet från kommunstyrelsens ordförande Anna-Lena Holberg att hon väljer att avgå som ordförande i kommunstyrelsen. Bakgrunden är den rådande situationen inom Alliansen samt budgeten.

- Jag ser att det är för mig i dagsläget inte är möjligt att fullfölja uppdraget på ett bra sätt för medborgarna och verksamheten, säger Anna-Lena Holberg.

Fullmäktigegruppen beslutade att föreslå Henrik Ripa till ny ordförande i kommunstyrelsen i Lerums kommun. Det formella beslutet tas av kommunfullmäktige den 17 december 2013. Anna-Lena Holberg kvarstår i rollen som kommunstyrelsens ordförande fram till dess.

- Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften. Jag kommer självklart att lämna mitt uppdrag som ledamot i Sveriges Riksdag, säger Henrik Ripa.

Anna-Lena Holberg, 0302-52 11 13

Henrik Ripa, 0705-21 56 21