Landsbygdsminister Eskil Erlandsson besöker Lerum

Publiceringsdatum : 2013-09-30

Den 2 oktober gör landsbygdsminister Eskil Erlandsson ett besök i Lerums kommun. Landsbygdsministern kommer att träffa kommunstyrelsens arbetsutskott under förmiddagen.

- Vi är glada över att få presentera Lerums arbete med att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 för Eskil Erlandsson och hans medarbetare, säger Anna-Lena Holberg (M), kommunstyrelsens ordförande. Det är viktigt att både inspirera och låta sig inspireras av andra när man ger sig i kast med en sådan stor utmaning.

- Vi vill framförallt berätta om två områden i visionsarbetet, som vi tror intresserar landsbygdsministern särskilt, berättar Eva Andersson (C) ledamot i kommunstyrelsen och initiativtagare till besöket: utvecklingen av hållbart resande och transporter samt satsningen på livsmedelsfrågan där Lerum är sjätte bästa kommun i landet med 35 procent inköp av ekologiska livsmedel till förskolor, skolor och äldreboenden. Just inom livsmedelsområdet var Lerums kommun tidigt ute med krav på råvaror fria från antibiotika och salmonella och producerade enligt svensk miljö- och djurskyddslagstiftning.

Klicka här för att läsa hur långt vi nått i den årliga visionsrapporten.