Lerum bidrar till jobbtillväxten

Publiceringsdatum : 2013-05-23

Storstädernas förorter och kranskommuner som Lerum, Österåker och Lomma har de bästa förutsättningarna för jobbtillväxt i privat sektor 2013. Det visar Bisnodes kommunranking 2013.

Rankingens analys grundas på faktorer som historiskt visat kunna ge jobbtillväxt, exempelvis andel anställda i lokalt förankrade företag, soliditet och omsättningstillväxt. Att ha storföretag i regionen tros också vara ett viktigt draglok för småföretagens jobbtillväxt, skriver Bisnode i ett pressmeddelande.

Storstädernas kranskommuner toppar listan. Österåker, Ekerö och Huddinge utanför Stockholm, Öckerö och Lerum utanför Göteborg, samt Vellinge och Lomma utanför Malmö, hör till de kommuner som väntas kunna få störst jobbtillväxt framöver, i relativa tal.

- Vinnarna i Bisnodes kommunrankning betraktas ofta som sömniga sovstäder i utkanten av den pulserande storstaden. Därför är det roligt att vår analys visar goda förutsättningar för jobbtillväxt i kommuner som ofta hamnar i skuggan av sina dominerande grannar, säger Björn-Erik Karlsson, Regionchef Bisnode Norden.

Klicka här för att läsa hela Bisnodes kommunranking 2013.

Topp 20 Bisnodes kommunranking 2013

1. Österåker