Lerum undertecknar Borgmästaravtal - för en bättre miljö

Publiceringsdatum : 2013-09-02

Den 3 september undertecknas Borgmästaravtalet av kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid (FP). Lerum ansluter sig därmed till de över fyra tusen europeiska kommuner som vill uppfylla och överträffa EU:s koldioxidmål. Med Borgmästaravtalet lovar Lerums kommun att arbeta aktivt med klimatarbete.

- Vi kan inte med gott samvete ha visionen att bli Sveriges ledande miljökommun och inte skriva på det här avtalet. Vi menar allvar med vår vision och det här är ett sätt att manifestera det, säger Ingvar Frid.

Syftet med avtalet är att uppfylla och överträffa EU:s mål om att minska koldioxidutsläppen med tjugo procent till år 2020. Alla städer och kommuner som undertecknar överenskommelsen förbinder sig att sätta minst lika ambitiösa mål som EU.

- Det miljöarbete vi redan gör idag, kvalificerar oss för att vara med i Borgmästaravtalet. Nu får vi dessutom tillgång till ett internationellt nätverk där vi kan dela med oss av våra erfarenheter och ta del av andras inom miljöområdet, säger Ingvar Frid.

Borgmästaravtalet blir ett stöd för att arbeta vidare med Lerums klimatstrategi och Vision 2025. Kommunstyrelsen beslutade i maj att Lerum ska underteckna Borgmästaravtalet. Undertecknandet av avtalet ger kommunen nya möjligheter att utveckla klimatarbetet.

Klicka här för att komma till Borgmästaravtalets webbplats.