Lugnet efter stormen

Publiceringsdatum : 2013-10-29

Stormen Simone som drog in över Lerum under måndagskvällen passerade utan betydande avtryck.

I dagsläget är endast ett nedfallet träd i Gråbo inrapporterat.

Var de förberedande insatserna i kommunen överdrivna?

- Nej absolut inte. Det känns skönt så här dagen efter att vi vidtog förberedelser för att stå rustade för den omfattande vädervarning SMHI pekade mot, säger Björn Ek, sektorchef för Infrasupport.

Fungerade kommunens beredskap?

- Ja det tycker jag. Vi jobbade i organisationen efter de rutiner och handlingsplaner som finns. Sammantaget kan vi säga att vi var rustade för ett värre oväder än vad det faktiskt blev. I sådana här lägen är det viktigt att allmänheten informeras. Såväl allmän information om läget, konkret vilka åtgärder kommunen vidtar och tydlighet var invånarna kan vända sig till vid frågor och skaderapporteringar. Vi har använt hemsidan och sociala medier för vår kommunikation. Det har vi klarat av bra, vilket ökar tryggheten för invånarna.