Nu har vi fått miljödiplom och invigt visionspusslet

Publiceringsdatum : 2013-04-10

I regn och rusk överlämnades miljödiplomet till kommundirektör Gunnel Lorentzon den 18 april. Samtidigt invigdes visionspusslet, med hjälp av barn från förskola och skola.

Barn från förskola och skola bildade kedja och pusselbiten för miljödiplomering fördes fram från hand till hand.Barn från förskola och skola bildade kedja och pusselbiten för miljödiplomering fördes fram från hand till hand.Foto av: Helena KnuutiEfter tal från Gunnel Lorenzton startades pusselkedjan av miljöstrateg Micaela Holmberg. Knappekullaskolans årskurs 3 stod för skönsång, medan pusselbiten vandrade från hand till hand mellan barnen. Kommunpolitiker Lill Jansson stod sist i kedjan, tog emot pusselbiten, åkte högt upp i skyliften och skruvade fast biten på väggpusslet.

Diplom och pussel firades också med trumpetfanfar av Per-Olof Jönbrink, lärare från Kulturskolan.

Visionspusslet är ett sätt att tydligt visa våra steg mot att bli Sveriges ledande miljökommun. Att sätta upp pusslet ligger i linje med uppdraget att synliggöra visionsarbetet. Tanken är att de konkreta saker vi har gjort och kommer att göra, blir pusselbitar som en efter en sätts upp i pusslet.

En webbvariant av pusslet finns på lerum.se för de som inte har vägarna förbi Bagges torg, eller helt enkelt vill läsa mer om vad varje pusselbit innebär.