Årets offentliga chef 2014 finns i Lerum

Publiceringsdatum : 2014-11-13

Karin Persson och Ann Blom, verksamhetschefer i Sektor lärande i Lerums kommun, tog hem utmärkelsen Årets offentliga chef 2014.

Priset går till den/de chefer inom den offentliga sektorn som får andra ledare att utvecklas och växa. Och som genom sitt ledarskap kan motivera, engagera och inspirera sina medarbetare. Tio offentliga chefer i hela landet var nominerade. Den 12 november stod det klart att utmärkelsen går till Ann Blom och Karin Persson i Lerums kommun. Vinnaren utses av en jury som består av personer som ingår i programrådet för Offentlig Chef 2014.

Juryns motivering lyder:

"Årets Offentliga Chef 2014 leder med stort engagemang chefer i deras utveckling, detta genom att hitta strukturer och former som får dem att känna att deras arbetsuppgifter är viktiga. Förtroende och ett utmanade ledarskap ger cheferna mod att våga utvecklas. Vinnaren främjar samarbete över gränserna och skapar en härlig atmosfär genom att vara på plats ute i verksamheterna."