Dags att agera i klimatfrågan – Earth Hour 2014

Publiceringsdatum : 2014-03-21

Bilen, biffen, bostaden och börsen är temat för årets Earth Hour. Lerums kommun deltar tillsammans med en rad samarbetspartners som ordnar flera aktiviteter under Earth Hour den 29 mars.

På lördag den 29 mars börjar Earth Hour-dagen med utställning på HusExpo i Gråbo. Sedan följer en rad aktiviteter runt om i kommunen, med lokala och gästande körer, föredrag, konsert, och fackeltåg.
- Det är jätteroligt med så stort engagemang från både företag, kyrkor och föreningar, säger energi- och klimatrådgivarna Peter Rosengren och Erik Elgered.

Under vecka 13 delar Lerums kommun ut ekologiska frallor och andra överraskningar till klimatsmarta. Ekologiska val i butiken har betydelse. En ekologisk produkt har tagits fram utan konstgödning och bekämpningsmedel. Det är en klimatfråga, en miljöfråga och en hälsofråga. Flera livsmedelsbutiker påminner om Earth Hour på sina kvitton under veckan.
- Vi vill verkligen jobba med klimatfrågan och visa på möjligheterna, säger Erik Elgered.

Släck och delta i världens största klimatmanifestation

Under Earth Hour den 29 mars klockan 20.30-21.30 släcks gatubelysningen. Genom projektet Givewatts stöttar Lerum Energi utdelning av solcellslampor till barn i Kenya, som får bättre möjligheter att läsa läxor. Runtom i kommunen är det många som uppmärksammar timman genom att släcka belysningen och tända Earth Hour-ljus, ljusstumpar som smälts samman.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Runt om i världen släcks ljuset en timma när klockan slår 20.30, som en signal till världens makthavare att agera i klimatfrågan. Alla är vi makthavare i stort och smått.

Klicka här för hela programmet.

Klicka här för tips på klimatsmart sparande.

Kontakt, energi- och klimatrådgivarna i Lerums kommun

Peter Rosengren, 0302-52 12 23

Erik Elgered, 0302-52 15 38