Dags att välja skola inför läsåret 2015/2016

Publiceringsdatum : 2014-10-30

Du som har barn som ska börja i förskoleklass eller i årskurs 1 hösten 2015, nu är det dags att välja skola. Senast 12 december ska önskemål om skola vara lämnade. Innan ni gör valet välkomnar vi till informationsmöten i våra kommunala skolor.

Det finns 17 kommunala och två fristående skolor att välja mellan i vår kommun. För att göra det lättare för er att välja bjuder vi i november och december in till informationsmöten där vi berättar mer om varje skola och dess inriktning. Datum och tid för respektive skola hittar du längre ner på sidan. På kommunens webbplats finns information om alla kommunala och fristående skolor inom kommunen. Där hittar du också länkar om hur antagningen görs till de fristående skolorna.

Hur går valet till?

På medföljande blankett "Val av skola" fyller du i namnet på skolan där du önskar att ditt barn ska gå i förskoleklass eller i årskurs 1, och om ni kommer att behöva plats i fritidshem. Skicka blanketten till oss senast den 12 december 2014.

I första hand placeras eleven enligt det val ni gjort på blanketten. Om ert val inte kan tillgodoses kommer eleven att placeras på en annan skola i närområdet. Detta sker om det finns fler sökande än platser som medför att annan elevs rätt att få plats på en skola nära hemmet åsidosätts.

Som sexåring har ditt barn också rätt att börja i årskurs 1. Vill du att ditt barn ska börja i årskurs 1, ska du fylla i blanketten "val av skola" och skicka in eller lämna den på samma sätt.

Fyll i blanketten även om barnet ska börja i en fristående skola eller i en skola i annan kommun.

När och var skickar jag blanketten

Senast 12 december 2014 till Lerums kommun, Sektor lärande, 443 80 Lerum. Du kan också lämna in den på medborgarkontoret KomIn i kommunhuset på Bagges torg i Lerums centrum.

Klicka här för blankett för val av skola i förskoleklass.

Klicka här för blankett för val av skola i årskurs 1.

Informationsmöten

Floda

• Tolleredskolan, onsdag 12 november 18.30
  • Uddaredsskolan, torsdag 13 november 18.30