Enkät om elcykelpool och resvanor

Publiceringsdatum : 2014-03-14

Vi behöver din hjälp att svara på några frågor. Lerums kommun deltar i en förstudie för att utreda möjligheten för ett solcellsdrivet elcykelpoolssystem.

Enkäten är öppen till och med 28 mars. Du når enkäten genom att klicka här. Vidarebefordra gärna länken till dina vänner som bor eller arbetar i Lerums kommun, så vi får så många synpunkter som möjligt.

Förhoppningen är att förstudien resulterar i ett förslag om hur det är möjligt att få till ett fungerande system just i Lerums kommun.

Läs mer om förstudien

Utredningen har fokus på elcyklar som är ett bra alternativ för kuperad terräng, mer last och lite längre sträckor. Tanken är att elcyklarna ska laddas med el från solceller. Förstudien är en del av kommunstyrelsens visionsarbete för hållbart resande. Utredningen genomförs av forskningsinstitutet Viktoria Swedish ICT och finansieras av Västra Götalandsregionen. Lerums kommun deltar, tillsammans med Mölndal, Borås och Trollhättan.

Klicka här för att läsa mer om projektet.