Lerum klättrar i näringslivsrankning

Publiceringsdatum : 2014-05-06

Lerum klättrar 33 platser i Svenskt näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i landets kommuner. Lerum ligger i år på plats 75 (av 290 kommuner). 2013 låg Lerum på plats 108.

- Lerum har vänt trenden, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Henrik Ripa (M). Det är med stor glädje vi kan konstatera att ett antal åtgärder har gett resultat. Några av de viktigaste är:

• Flera långsiktiga samarbeten mellan kommunen, föreningar och företag har skapat goda kontaktytor och öppnat för en produktiv dialog som ger avtryck i vardagen. Exempelvis BID i Floda, projekt inom EUs Leaderprogram på ett flertal platser i kommunen och medskapandegruppen i Gråbo.
  • Under det senaste året har vi genomfört fler företagsbesök än tidigare. Politiker och tjänstemän från kommunen besöker ledning och medarbetare på ett antal företag runt om i kommunen varje år. Vid dessa besök förs bland annat en dialog om företagens villkor och förutsättningar för framtida tillväxt.
  • En helt ny dialoggrupp har skapats, där företarföreningarna runt om i kommunen tillsammans med den politiska ledningen och tjänstemän diskuterar näringslivsfrågor ur olika perspektiv.