Lerums företag har stabil tillväxt

Publiceringsdatum : 2014-10-03

Lerums företag är topp tio procent i Sverige i uthållig tillväxt enligt Företagarnas undersökning. Lerums kommun ligger 27:a, av Sveriges 290 kommuner, om man mäter de fem senaste åren.

Årets Företagarkommun är en årligen återkommande undersökning som utförs av Företagarna - Sveriges största organisation för företagare. Där mäts den lokala tillväxten i Sveriges samtliga kommuner. Företagarna rankar alla kommuner efter hur snabbt kommunens företag har växt sedan föregående år. Det är en sak för företagen att lyfta sin kommun genom höga tillväxttal under ett givet år. Det är något helt annat att göra det år efter år. Denna uthålliga tillväxt är viktig för ekonomisk stabilitet, sysselsättning och den kommunala välfärden.