Lerum bland de tio bästa

Publiceringsdatum : 2014-04-11

I dag, fredag, släpps rankningen Miljöfordondiagnos 2013. Lerums kommun är tionde bästa kommun i landet när det gäller andel miljöfordon.

Rankningen Miljöfordondiagnos görs av Miljöfordon Syd och Bisnode, med stöd från energimyndigheten, trafikverket samt Sveriges kommuner och landsting.

Alla Sveriges kommuner och landsting jämförs och rankas i undersökningen och i resultaten för 2013, som släpps fredag 11 april, är Lerums kommun den tionde bästa kommunen i landet när det gäller andel personbilar som är miljöfordon (82,4%).

Rankningen tittar på några olika parametrar, en av dem är andel trafiksäkra bilar. Lerums kommun kommer där på en glädjande åttonde plats med 89%. Resultatet visar andel personbilar som uppfyller högsta kategorin (fem stjärnor) enligt standarden EuroNCAP.

Tittar man på lätta lastbilar är Lerum på nionde plats totalt när det gäller andel miljöfordon (35,6%)

Här finns hela undersökningen (länken öppnar ett nytt fönster i webbläsaren): http://www.miljofordonsdiagnos.se/HTML/start.aspx