Nu startar Meröppet på biblioteket i Sjövik

Publiceringsdatum : 2014-02-18

Lördag den 22 februari var det invigning av meröppet på biblioteket i Sjövik. Meröppet är en verksamhetsform som innebär att biblioteket är tillgängligt för biblioteksbesökaren även när personalen inte är på plats.

 En förbättrad service med andra ord, och en möjlighet att skapa en helt ny form av mötesplats och kulturarena.

Invigningen lördag den 22 februari.

Program

  • Affisch invigning meröppet sjövik11.15 Sagostund, Nina Persson läser bilderboksfavoriter för dig som är 3 år eller äldre.
  • 12.00 Kommunstyrelsens ordförande Henrik Ripa inviger Meröppet.
  • Heidi Carlsson Asplund berättar om Meröppet, så fungerar det.
    En verksamhetsform med ursprung i Danmark och nu på Sjöviks bibliotek.
  • Vi bjuder på lättare mat.
  • Visor ur skägget av och med Gunnar och Olof Källström. Gunnar Källström har många strängar på sin lyra. Han är musiker i Fridens liljer, skådespelare på Aftonstjärnan
    och bibliotekarie i Tollered.
  • Försäljning av gallrade böcker. Kom och fynda.

Meröppet i Sjövik

För dem som registrerar sig som meröppetbesökare är biblioteket öppet onsdag-söndag klockan 7-21. Då kan du med hjälp av ditt lånekort och din pinkod komma in i biblioteket och låna böcker, tidskrifter, ljudböcker med mera. Du kan lämna tillbaka och hämta reservation. Du kan läsa en god bok eller träffas för en läsecirkel.

Bibliotekets ordinarie öppettid med personal är tisdagar klockan 16-19. Då kan du passa på att registrera dig för att kunna ta del av meröppet. Om du inte har lånekort sedan innan, ta med din legitimation.