Nya grepp med övernattning för ny personal

Publiceringsdatum : 2014-01-24

Just nu pågår spännande arbete och intensiva utbildningsdagar för personalen som ska arbeta på Nya Lundbygården i Gråbo. En del av introduktionen är en övernattning i huset.

De 36 anställda är mitt inne i en intensiv introduktion med utbildningar i lyftteknik, om demens och mycket annat. Enhetscheferna Jenny Bergsman och Heléne Stenberg förbereder också för en övernattning för personalen på boendet.

- Med övernattningen får personalen en förståelse för hur det är att bo på Nya Lundbygården. Var knäpper det, är det lyhört, hur faller ljuset på morgonen. De får höra och känna huset. Vi provar nya grepp för ökad förståelse för de äldre som ska bo där, säger Anna Adelly, verksamhetschef Sektor stöd och omsorg i Lerums kommun.

På morgonen efter övernattningen kommer enhetscheferna Jenny och Heléne att utföra de vanliga sysslorna som brukar göras på ett boende.
- Vi kanske av ren vana sätter på radion medan vi gör våra arbetsuppgifter. Hur hörs det? Eller att någon matvagn vi drar stör. Nu har vi ett bra tillfälle att undersöka hur det kan upplevas, prata med varandra om det och anpassa oss, säger Jenny Bergsman.

Personalen började den 20 januari. I början av februari flyttar de första äldre in i det nybyggda och miljöanpassade äldreboendet. En modern byggnad med teknik för framtidens boende.    

Redan i rekryteringsprocessen användes nya grepp för det nya boendet, med bland annat ett intervjuförfarande i form av speed dating.

Klicka här för att läsa mer om hur rekryteringen gick till.

Klicka här för att läsa om invigningen av äldreboendet.