Nya majoriteten föreslår ny politisk styrmodell

Publiceringsdatum : 2014-11-04

S, Mp, Fp och C bildar ny majoritet i Lerums kommun. Partierna vill också införa en ny politisk styrmodell, som de presenterade på en presskonferens tisdag den 3 november.

Förslaget till ny styrmodell innebär tre nya kommunalråd, som får ansvar för var sitt område. I nuvarande politiska styrmodell arbetar kommunalrådet 100 procent och kommunalrådet i opposition 90 procent. Nu tillkommer tre kommunalråd på vardera 50 procent. De nya kommunalrådens arvoden finansieras enligt förslaget med befintliga pengar för den politiska verksamheten och ska inte innebära ökade kostnader.

Kommunalråd i nya styrmodellen

• Kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande (S)
  • Kommunalråd i opposition (M)
  • Kommunalråd utbildning, kultur och fritid (FP)
  • Kommunalråd samhällsbyggnad (MP)
  • Kommunalråd stöd och omsorg (C)

Förslaget om den nya majoritet och den nya politiska styrmodellen ska upp för beslut i fullmäktige innan året är slut. Om förslaget klubbas igenom tar den nya majoriteten över den 1 januari 2015.

Klicka här för att läsa pressmeddelande från partierna om den nya majoriteten.