Premiärutdelning av Lerums ljusgröna miljöpris

Publiceringsdatum : 2014-05-23

Lerums ljusgröna miljöpris har delats ut för första gången. De första pristagarna är gymnasieeleverna Jonathan Lannö och Jonas Elisson, och Christoffer Sveder från Clean Motion AB.

Den första upplagan av Lerums ljusgröna miljöpris är avslutad. Prisutdelning hölls på kommunfullmäktiges sammanträde torsdagen den 22 maj där Göran Careborg, verksamhetschef för gymnasiet, och Daniel Eriksson, representant för kommunstyrelsen, höll i utdelningen. På prisutdelningen deltog även samarbetspartners från UF (Ung Företagsamhet) och företaget ÅF.

Med Lerums ljusgröna miljöpris vill kommunen stimulera bra idéer för hållbara jobb och utveckla samverkan mellan näringsliv och gymnasieelever.
- Jag ser redan fram emot nästa år och hoppas då att fler, både elever, lärare och lokala företag vill vara med, säger projektledaren Anita Attestål.

Juryns motivering

Det vinnande bidraget står i en klass för sig med en väl genomarbetad analys och marknadsundersökning. Ett bidrag som vågar tänka utanför boxen och öka miljömedvetenheten för kommun och invånare. Bidraget löser vardagsproblem och skapar nya arbetstillfällen för unga.