Spindelskog i Floda

Publiceringsdatum : 2014-11-28

Under november har elever på skolorna i centrala Floda kunnat rösta fram sin favoritpark, och nu är det klart: det blir en spindelskog i Floda! Aktivitetsparken ska börja byggas i slutet av sommaren nästa år och invigas några månader senare.

Ny aktivitetspark

En del av utvecklingen av Floda centrum är att bygga en aktivitetspark bakom biblioteket, vid sjöpromenaden. Tre olika parkförslag togs fram och elever i Floda fick alltså bestämma vilken utformning parken skulle få genom en omröstning.

- Genom sitt engagemang har barnen och ungdomarna bestämt hur aktivitetsparken ska se ut. En utmärkt övning i demokrati, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Ripa (M). Särskilt glädjande är det att så många deltog. 1130 röstande elever är hela 70% av Flodas elever!

De tre förslagen, framtagna av Tyréns, kallas Spindelskogen, Köksträdgården och Fiskevattnet och alla utgår från det övergripande, långsiktiga arbetet med Cultural planning som pågått i Floda i många år, och från de medborgardialoger som genomförts under 2014. Förslaget Spindelskogen vann en jordskredsseger med 75% av rösterna.

Nu kommer aktivitetsparken att projektera och kommunen ska handla upp utförare. Preliminär byggstart är sensommaren 2015 med invigning senare under året.