Stoppa langningen till unga

Publiceringsdatum : 2014-05-19

Under veckorna 22-24 körs en kampanj för att minska langning till unga. Rosa affischer med budskapet att tipsa polisen kommer att finnas runt om i kommunen och i kollektivtrafik i hela länet.

Tänk om - langa inteDet finns en stark koppling mellan alkohol och våldsbrott, även i de riktigt låga åldrarna. Ju lättare det är för ungdomar att få tag på alkohol desto mer dricker de. Ju tidigare ungdomar börjar dricka desto större är risken för beroende och andra skador, visar undersökningar. För att förhindra att unga utsätts för våld och skador är det viktigt att polisen får in tips om langning och illegal spritförsäljning.

Under veckorna 22-24 affischeras det i Lerum med rosa affischer med budskapet att tipsa polisen på 114 14 om man ser någon sälja alkohol till minderåriga. Tidigare år har affischeringen lett till att polisen fått fler tips och i flera fall kunnat göra stora beslag av alkohol.

Tveka inte att höra av dig på 114 14 om du ser eller hör något om illegal spritförsäljning eller langning av alkohol till minderåriga.