Vill du bli en minimeringsmästare?

Publiceringsdatum : 2014-11-13

Vi söker fem tävlingsdeltagare - alltifrån enfamiljshushåll till storhushåll som vill anta utmaningen och satsa lite extra på miljön genom att på olika sätt göra kloka inköp och minimera avfall under ett år.

Trasiga skorLogotyp MinimeringsmästarnaDu och övriga deltagare kommer att få vara med på tematräffar, få praktiska tips och trix som att exempelvis baka bröd på matrester, sy och reparera samt att hålla rent och fint utan kemikalier. Allt för att minska dina avfallsmängder.Textil

Mer konkret kan det innebära att du under en månad bara köper det allra mest nödvändiga, går till en second handbutik eller utövar byteshandel. Det kan också handla om att fråga efter en doggybag vid restaurangbesök. Du kanske fixar en prylbytardag eller ordnar en redskapspool med grannarna.

Blogg

Att blogga om det man gjort, är ett viktigt steg för att bli Minimeringsmästare, att dela med dig av erfarenheter och upplevelser. Att minska avfallet ska inte vara ett tråkigt jobb, bara självklart.

Fina priser

Tävlingen består av olika utmaningar som avslutas med att en minimeringsmästare koras, som förutom äran också vinner fina upplevelser. Den 18 januari 2015 drar vi igång - anta utmaningen och bli minimeringsmästare.

Anmälan

Anmäl ditt intresse senast måndagen den 1 december genom att kontakta karin.lindblad.johansson@lerum.se via e-post eller telefon 0302-52 10 76.

Initiativtagare

Bakom projektet står Ale kommun, Borås Energi och Miljö, Framtiden, Göteborg stad, Härryda kommun, Lerums kommun, Tjörn kommun och Öckerö kommun. Arbetet koordineras av Göteborgsregionens kommunalförbund, GR med stöd från Västra Götalandsregionen.