BoKlok och Lerums kommun skriver avsiktsförklaring för ökat bostadsbyggande

Publiceringsdatum : 2016-06-08

Idag har BoKlok och Lerums kommun undertecknat en avsiktsförklaring för ökat bostadsbyggande. Målet är att bygga cirka 100 bostäder om året under fem år med start 2017. Kommunen kommer att upplåta mark till BoKlok genom markanvisningar på marknadsmässiga villkor, och BoKlok åtar sig att snabbt leverera bostäderna.

− Vi är väldigt glada att vara med och utveckla bostadsbyggandet i Lerums kommun. Det här är ett förtroende som förpliktigar. Avsiktsförklaringen ger både oss och kommunen tydlighet och långsiktighet i byggandet. Behovet av nya prisvärda bostäder är stort och tillsammans med kommunen kommer vi nu kunna erbjuda bostäder för människor med vanliga inkomster, säger Jonas Spangenberg, VD BoKlok.

− Genom samarbetet med BoKlok kommer Lerums kommun på kort tid att kunna erbjuda en större bredd av upplåtelseformer. Traditionellt har vi ett fåtal hyresrätter i kommunen. Nu kommer vi bland annat att bygga fler hyresrätter för både för nya och gamla Lerumsbor, säger Dennis Jeryd, kommunstyrelsens ordförande (S).

Det var Ikeas grundare Ingvar Kamprad som för tjugo år kontaktade Skanskas styrelseordförande för att skapa bostäder för en angelägen målgrupp. En ensamstående kvinnlig förskollärare med barn ska kunna ha råd att bo i ett hus från BoKlok.