Balansera mera veckan

Publiceringsdatum : 2019-09-30

Lerums kommuns hemtjänst och särskilt boende för äldre kommer att uppmärksamma Socialstyrelsens kampanj ”Balansera mera veckan” som är denna vecka. Fokusområdena är mat, motion och mediciner.

Alla medarbetare har fått se en film gällande de områden som finns upptagna i Balansera mera veckan, det vill säga mat, motion och medicin.

De olika boendena för äldre har planerat sina egna aktiviteter

Här följer exempel från Sävegården/Ekebacken

• Fokus på mellanmål smoothies, snittar etc (mat är en viktig aspekt)
  • Gympa som aktiviteter hela veckan både styrka och balans
  • Poängpromenad
  • Gruppsamtal i samband med filmvisning.

Höjdenhemmet vill skapa ett öppet-hus i veckan med dagliga programpunkter för att leva efter devisen: ett levande boende. Köket denna vecka är med på planerna och kör vegetarisk meny (kommer finnas alternativ för dem som absolut vill ha kött) och även nyttigare alternativ för fika.

• Måndag: Allsång med Margareta Herngren. Fotvalvet kommer och säljer stödstrumpor
  • Tisdag: Gymnastik med inriktning balans med mig och Violet Åkerman.
  • Onsdag: En instruktör från Endorfin i Stenkullen kommer och har ett pass för boende men mest personal.
  • Torsdag: Musikunderhållning.
  • Fredag: Avslutar veckan med en gemensam grillunch tillsammans. Gympapass.