Biblioteket ställer om till digital julkalender

Publiceringsdatum : 2020-11-23

När inte barnen kan besöka biblioteket för sagoläsning får biblioteket komma till barnen. På Lerums bibliotek kläcktes idéen om att erbjuda en filmad bokläsning i adventskalenderformat.

I tider med ökad smittspridning tvingas Lerums kommun stänga ned vissa verksamheter för att minska smittspridningen. Andra verksamheter begränsar sin verksamhet eller ställer om digitalt. Ett exempel är Lerums bibliotek.

- Vi kommer läsa boken Magisk december av Katarina Genar med illustrationer av Lotta Geffenblad. En förtrollande julberättelse som vi låter filma i 24 avsnitt. Sedan lägger vi ut ett kalenderavsnitt om dagen 1-24 december. Vi hoppas att följetongen, i dessa tider, kan skapa en extra julstämning för barn och föräldrar, säger barnbibliotekarie Moa Törnquist.

Uppläsningen är filmad av Mattias Jansson, Lerums kommuns kommunikationsenhet. Bibliotekarierna på Lerums bibliotek läser. Maj Fagerberg har gjort väggmålningen i sagorummet.

Du finner den dagliga länken till Julkalenderläsningen på Lerums biblioteks hemsida (där kan du även låna boken i bibliotekets katalog) och på Lerums kommuns Facebooksida.