Centralskolans elever hejare på att cykla

Publiceringsdatum : 2019-12-20

Tävlingen Gå & Cykla arrangeras årligen för att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer. Det har de gjort bra på Centralskolan i Floda. Av 231 skolor placerade sig skolan på fjärdeplats 2019.

För andra året anmälde sig Centralskolan till tävlingen som arrangeras av Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om barn och trafik. Aktiviteten engagerar årligen cirka 50 000 elever och pedagoger i år F-6.

Håkan Alberts.Håkan Alberts.- Förra året kom vi på 8:e plats, nu har eleverna tagit ytterligare steg. Hela skolan jobbar med att stimulera till fysiska och pulshöjande aktiviteter och vi har engagerade föräldrar och pedagoger som jobbar åt samma håll, säger Håkan Alberts, idrottslärare på skolan och den som anmälde Centralskolan.

Under två valfria veckor i september-oktober samlar deltagande skolor så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. Varje skoldag får elever som promenerat eller cyklat till skolan sätta upp en grön plupp på klassens tavla. Har eleven åkt kollektivt får de sätta upp en orange.

- Vi har ett bra geografiskt läge här på skolan som uppmuntrar till att gå och cykla till skolan. Nu har vi fått blodad tand. Vi tvekar inte utan tänker anmäla oss till nästa års tävling. Med logikens hjälp borde vi nå andraplatsen. Jag vill också passa på att uppmana och utmana andra skolor i kommunen att anmäla sig till tävlingen.