Dags att välja skola för elever som börjar årskurs 6

Publiceringsdatum : 2019-01-10

Har du barn som ska börja i årskurs 6, hösten 2019? Då är det dags att lämna önskemål om vilken skola ni önskar. Innan ni gör valet är ni välkomna till informationsmöten i våra kommunala skolor.

Det finns sju kommunala skolor och en fristående skola att välja mellan i vår kommun. För att göra det lättare för er att välja bjuder vi i januari in till informationsmöten där vi berättar mer om varje skola och dess inriktning.

Val till årskurs 6 kan göras under perioden 2019-01-10 – 2019-02-12. Du gör ditt skolval här på Lerums kommuns webbplats via e-tjänst lerum.se/valavskola. Här har du möjlighet att välja den skola där du önskar att ditt barn ska gå.

Ska ditt barn börja i en fristående skola eller i en skola i annan kommun? I så fall måste du logga in och ange att du avstår skolval.

Information om skolvalet och tider för informationsmöten hittar du på lerum.se/valavskola.

Elever som går i F-9-skolor, alltså i Ljungviksskolan, Lekstorpsskolan, Röselidsskolan och Stenkulan, behöver inte välja skola igen, men om ni vill ändra val av skola använder ni e-tjänsten enligt ovan.

Sista ansökningsdag för skolvalet är den 12 februari.