Det här händer under West Pride

Publiceringsdatum : 2019-06-10

Mellan den 12 till 16 juni pågår West Pride i Göteborg. En festival som bygger på att förändra attityder och genom ett normkritiskt perspektiv verka för ett hållbart samhälle.

Arbetet mot diskriminering och för att säkerställa HBTQ-personers mänskliga rättigheter pågår året om, men under West Pride ges många tillfällen att höja sin egen kunskap och uppmärksamma frågor om lika rättigheter. Här hittar du festivalprogrammet för West Pride.

Det här är vad som händer i Lerum under veckan:

  • Regnbågsflaggor är hissade i Gråbo, Floda och Lerum. Regnbågsflaggan är en samlande symbol för HBTQ-personers rättigheter runt om i världen och står för mångfald, respekt, fred, tolerans och öppenhet.
  • Elever från Lerums gymnasiums estetiska program målar regnbågsflaggor i gångtunneln vid pendelstationen i Floda.
  • Författarbesök med Aleksa Lundberg på Lerums bibliotek. Aleksa Lundberg är skådespelare, dramatiker och journalist. Hon berättar om sin självbiografiska debutbok ”Bögtjejen”, en berättelse om när ens utseende inte stämmer överens med hur det känns inuti, om ett sökande i ett samhälle fullt av fördomar kring vad det innebär att vara kvinna, man, bög, fjolla eller trans. Tid och plats: 13 juni klockan 19, Lerums bibliotek. Övrigt: Öppet för alla, men ett begränsat antal platser. Biljetter hämtas på biblioteket. 
  • Sommarlovsbio: Call me by your name. Call me by your name handlar om den sjuttonårige Elio som lär känna Oliver, en av hans fars årliga studenter som kommer för att bo och studera hos familjen över sommaren. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar full av musik, mat och kärlek som för evigt kommer att förändra dem. Tid och plats: 13 juni, klockan 16, Bio Vågen. Anmälan görs via länken. Kontakta Lena.TorquatoLiden@lerum.se om du behöver mer information.
  • Lerum deltar i West Prides Pride Parad i Göteborg. Paraden är West Prides största händelse. Det är både en färgsprakande fest och en öppen manifestation för HBTQ-personers rättigheter. Kom och gå med oss! Tid och plats: Vi samlas kl. 15.30 på Götaplatsen i Göteborg. Kontakta jenny.lopes@lerum.se för att anmäla dig och få mer detaljerad information om plats. Övrigt: Vi går gemensamt under en Lerums kommun-banderoll, men det är öppet om verksamheter vill skylta ytterligare med banderoller, tröjor eller annat.