Distansundervisning för högstadiet från måndag 11 januari

Publiceringsdatum : 2021-01-08

Lerums kommuns skolor kommer att bedriva fjärr- och distansundervisning från 11 januari till och med 22 januari för elever i grundskolans årskurs 7-9.

Smittspridningen av covid-19 har fortsatt under jul- och nyårshelgerna. Utifrån rekommendation av smittskyddsläkare i Västra Götaland och regeringens planerade beslut om förändring i förordning som ger grundskolans högstadium att vidta fler åtgärder för att minska smittspridning, har huvudman för Lerums kommuns skolor beslutat att fjärr- och distansundervisning ska bedrivas från 11 januari till och med 22 januari för elever i grundskolans årskurs 7-9.

Beslutet gäller ej förskolan, grundskolans förskoleklass till och med årskurs 6 eller grundsärskolan.

Elevernas rätt till skolmåltider kvarstår, respektive skola informerar om hur det kommer att gå till.

Alla skolor arbetar med anpassningar för att minska smittspridningen, och för att samtidigt ge elever en god undervisning. Hör av dig till ditt barns förskola/skola om du som vårdnadshavare har frågor.

Klicka här för att läsa regeringens pressmeddelande.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster