Fler sjöar plogas upp

Publiceringsdatum : 2021-02-10

Det är ett härligt vinterväder. För att möjliggöra för fler att njuta av utomhusaktiviteter i kommunen och förbättra parkeringssituationen, så kommer Lerums kommun i veckan att spåra för skridsko- och skidåkning på Lilla Härsjön och Annesjön. Spårningen på Uspen och Stamsjön görs på nytt.

Kommunen ser även över möjligheten att göra detsamma på Stora Härsjön och Torskabotten.

Därmed breddar kommunen utbudet av vinteraktivitet inför helgen och kommande sportlov. Vid Lilla Härsjön finns det betydligt större parkeringsutrymme, cirka 100 parkeringsplatser. Vi uppdaterar med mer information senare i veckan och du finner allt du vill veta om vinteraktiviteter på visitlerum.se

Tänk på att parkera så att du inte hindrar blåljusfordon från att komma fram vid eventuell olycka på isarna. Det är livsviktigt.

När du vistas på sjöis:

• Ta med isdobbar.
  • Rör dig aldrig ensam.
  • Lämna inte barn utan uppsikt.

Vi påminner också om pågående pandemi och håll avstånd till varandra, även utomhus. Dessutom behöver vi alla ta ansvar för naturen och djuren och plocka med oss vårt skräp efteråt.

Det är inte ofta vi får tre soliga vinterhelger med rejäla minusgrader i rad i kommunen. Vi vill därför uppmuntra till utomhusaktivitet i dessa pandemitider.