Flera sjöar att välja på till sportlovet

Publiceringsdatum : 2021-02-12

Inför helgen och sportlovet har kommunen anordnat skridsko- och skidspår på Uspen, Stamsjön, Lilla Härsjön, Sturven och Annesjön.

För er som kommer med bil rekommenderar vi Lilla Härsjön och Sturven där det finns två större parkeringar vid Lilla Härsjön (se karta ovan, parkeringen är längst ned till vänster).
Klicka här för att titta på kartan.

Tänk på att hålla avstånd, aldrig befinna dig på isen ensam, ta med eventuellt skräp hem igen och parkera bilen så att blåljusfordon kan komma fram. Det är livsviktigt. Polisen och kommunen är ute och lappar bilar som ställer sig olagligt.

Mer info

I kartbilden ovan illustreras de tre sjöarna Lilla Härsjön, Sturven och till höger en bit av Uspen. Kartbilden har inritad ungefärlig sträckning av plogade banor och rekommenderade promenader.

Sträckor som är utmarkerade på kartan

• Lilla Härsjön cirka 6,3 kilometer
  • Promenad till Sturven cirka 900 meter
  • Stora och Lilla Sturven cirka 11,1 kilometer
  • Promenad till Tvärsjön cirka 200 meter
  • Tvärsjön cirka 800 meter, stöpis
  • Promenad till Uspen cirka 100 meter
  • Uspen 7,4 kilometer

Sammanlagt 2,4 kilometer promenad och 25,6 kilometer åkning.

En klassisk tur i skridskokretsar som det var många år sen den var åkbar. Bra isar och relativ god snötillgång. Bäst är det på Sturven som ligger högre än omgivande sjöar.

Ha en skön helg och ett skönt och aktivt sportlov. Ta hand om er och varandra!