Föredrag om vildsvin 19 september

Publiceringsdatum : 2019-09-06

Viltvårdare och vildsvinsexperten Ronny Lindvärn håller ett föredrag i ämnet i Tingshuset 19 september klockan 18-19.

Vildsvinen berör oss alla, på olika sätt. Ronny Lindvärn har hjälpt till i olika kommuner vid olika problemsituationer där vildsvin varit inblandade, men även i Ungern, där vildsvinen funnits kontinuerligt över tid. Under kvällen kommer han att prata om vilka möjligheter som kan stå till buds.

Vi ser mer vildsvin i skogarna runt Lerums kommun, och de berör oss alla på något sätt. Ronny kommer att berätta hur vildsvinen som art fungerar och lever i svensk fauna. Hur du kan tänka när de är till besvär, till exempel i trädgårdar och på betesvallar samt hur vi bör tänka i trafiken. Det kommer även finnas tid för att ställa frågor.

Välkomna!