Föreningar fyller gatorna med trygga vuxna

Publiceringsdatum : 2020-06-24

I sommar förväntas många semestra på hemmaplan. Lerums kommun har därför sjösatt flera insatser för att sommaren hemma för ungdomar ska bli så bra som möjligt, trots att allt inte är som vanligt under pandemin.

- Trygga Vuxna är kommunens och föreningslivets gemensamma satsning för att öka vuxennärvaron ute och skapa en trygg och positiv sommar för ungdomar. Det är vuxna från föreningslivet som kvällsvandrar och som finns till för att lyssna och skapa tillitsfulla möten med ungdomar på deras villkor. Det kommer vara möjligt för ungdomar att se och träffa vuxna i alla våra kommundelar under sommaren, säger Jenny Lopes, samordnare av frivilliga insatser i Lerums kommun. 

Nattvandrare hela sommaren

Trygga Vuxna genomförs i samverkan med Nattvandrarna Lerum, en politiskt obunden och ideell organisation som genomför vandringar för att skapa social trygghet bland unga när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarna vandrar tillsammans med representanter från föreningar. 

- Vi kommer vandra tillsammans med föreningar vid ett drygt 40-tal tillfällen runt om i kommunen. Vi hoppas att det kan bli ett sätt att på sikt få fler att få upp ögonen för det viktiga i att vara en närvarande vuxen ute för ungdomar, säger Anders Bergåker och Jeanette Bohlin, från Nattvandrarna Lerum. Det är ett bra sätt för oss vuxna att träffa ungdomar och knyta nya kontakter samtidigt som vi får frisk luft och en skön kvällspromenad. 

Tack till föreningarna

Föreningarna som kommer synas ute i sommar är Nattvandrarna Lerum, Nääs Konsthantverk, Icon MMA IF,  Lekstorps IF, Lerums Basket, Stora Lundby Scoutkår, Stenkullen GOIK, Stora Lundby Samhällsförening och Gråbo gymnastik.