Företagarna allt mer positiva till kommunen

Publiceringsdatum : 2020-05-26

Idag 26 maj presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av sina enkätfrågor i deras stora undersökning som görs varje år i alla Sveriges kommuner. Den visar det bästa omdömet Lerums kommun får från företagarna på tio år.

32 897 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sin kommun i 2020 års uppdaterade enkät. Frågorna handlar om hur det lokala näringslivet uppfattar olika delar inom kommunen kopplat till företagande. Den 23 september släpps årets ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Årets resultat visar att det sammanfattande omdömet som företagen ger Lerums kommun stiger för fjärde året i rad och ligger nu på 3,4 - strax över Sverigesnittet.

- Detta är riktigt rolig läsning! Vi är många som tillsammans kämpar för att skapa ett riktigt bra företagsklimat i vår kommun. Företagare, politiker och tjänstemän i vår kommun. Det är tillsammans som vi uppnått vårt fina resultat i år och det är med gemensamma krafter vi stärker företagsklimatet ytterligare framåt, säger Alexander Abenius, kommunstyrelsens ordförande (M).

Kommunens målsättning är att ha ett starkt lokalt näringslivsklimat och har de senaste åren arbetat aktivt med detta tillsammans med representanter ifrån näringslivet.

Daniel Liljeblad, vice ordförande för Företagarna, säger:

- Vi arbetar aktivt tillsammans med kommunen för att stärka det lokala näringslivsklimatet – det känns oerhört positivt att det sammanfattande omdömet stiger för fjärde året i rad och det känns ännu roligare att få ett sådant besked i dessa svåra tider.

Även Åsa Qvist Ek, näringslivschef, håller med:

- Vi arbetar hårt tillsammans politik, förvaltning och näringsliv för att stärka vårt gemensamma näringslivsklimat – detta visar att hårt arbete ger resultat och nu blir vi ännu mer taggade att arbete vidare med frågorna.

Klicka här för att läsa mer om enkäten.