Första spadtaget för ny idrottshall

Publiceringsdatum : 2018-01-30

Idag tog kommunalråden, företrädare för föreningslivet och gymnasiet det första spadtaget till en ny idrottshall i Lerum. Behovet av en ny hall är stort hos såväl gymnasiet som föreningarna och snart får kommunen en arena med två fullstora planer.

Idrottshallen har utformats i dialog med föreningarna i kommunen. De kommer att få över 100 nya tränings- och matchtimmar, varje vecka. Det skapar förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska röra på sig och umgås i gemenskapen med lagkamrater.

Stort behov

Mats Lomander, vice ordförande i FBC Lerum, stod vid en spade. Han var glad för att väntan på en ny innebandyhall snart är över. Kommunalrådet Dennis Jeryd (S) lyfte upp samarbetet med föreningslivet i ett tal.
- Vi har lyssnat på föreningarnas önskemål och de har i allra högsta grad presenterat realistiska önskemål. Det här har vi gjort tillsammans.
Yngsta företrädaren vid en spade var Alica Engström som spelar innebandy i F06 i FBC Lerum. Hon firade grävandet med en festis.

Bra för gymnasiet

Det var över 30 år sedan kommunen byggde en idrottshall i egen regi, samtidigt har antalet elever på gymnasiet fördubblats. Nu får eleverna tillgång till en modern idrottshall med plats för två fullstora planer.

Står färdig 2019

Den nya idrottshallen kan snabbt göras om till en arena med plats för 1 000 åskådare. Under arenan byggs det ett parkeringsgarage för cirka 90 bilar. Hallen beräknas stå färdig sommaren 2019.