Framtidsmässan växlar upp

Publiceringsdatum : 2019-10-24

Årskurs 8 och 9 från Lekstorpsskolan, Ljungviksskolan och Röselidsskolan var igår inbjudna till Framtidsmässan som hölls i Hjällsnäshallen, Gråbo. Peppade elever fick då chansen att vidga sina vyer och få upp ögonen för olika yrken i närområdet, men också globalt.

- Mässan är arrangerad av Lerums kommun för att stärka elevernas kompetens inför kommande yrkes- och gymnasieval, säger Magnus Danielsson, näringslivsutvecklare i Lerums kommun.

Framtidsmässan fick besök av flera olika företag och branscher bland annat Radio pE20, räddningstjänsten, biblioteket, Peanuts kommunikationsbyrå och BraunAbility.

- Man brukar säga att det finns 8 000 olika yrken i världen men de flesta ungdomar känner bara till runt 25 stycken av dem, säger Maria Gustafsson, skola- arbetslivsutvecklare i Lerums Kommun.

Tidigare år har det funnits en liknande mässa på Ljungviksskolan men i år tog man steget längre. Nästa år hoppas projektledningen på en ännu större mässa där fler skolor kan vara med.

Text och foto:
Ebba Hedlund och Elsa Berg, praoelever klass 9F2, Torpskolan.