Full aktivitet i Lerums Arena

Publiceringsdatum : 2019-09-06

Skolidrotten har varit där sedan skolstarten i augusti. Föreningarna körde igång i söndags. På fredag 6 september är det landskamp mellan Sverige och Finlands U19 landslag herrar. Den officiella invigningen hålls fredag 13 september som en del av kommunens 50-års jubileum. Lerums Arena är kommunens nya mötesplats.

Lerums Arenan fasadLerums Arena är en bastion för idrott, lek, hälsa och samvaro. En mötesplats och en förutsättning för kommunens gymnasium och idrottsföreningar att fortsätta utveckla sin verksamhet. Men även grundskolan får ta del av nya möjligheter.

Grundskole- och gymnasieelever som rör på sig varje dag får lättare att hänga med i undervisningen.

Lerums Arena möjliggör för gymnasiet att erbjuda idrott på schemat i bästa möjliga lokaler och för fler barn och ungdomar att få en aktiv fritid. En aktiv 50-års jubileums logotyplivsstil ökar barns möjligheter till en bättre hälsa och förebygger livsstilssjukdomar längre fram i livet. Fysisk aktivitet i kombination med goda kostvanor påverkar våra minnesfunktioner och förhindrar övervikt. Fysisk aktivitet ger i regel också bättre sömn.

Fakta Lerums Arena

• Arenan består av två fullstora hallar som delas med en ridåvägg där två lektioner eller olika idrotter kan ske parallellt. De två fullstora hallarna ses från balkongläktare.
  • Vid större arrangemang öppnas ridåväggen och en hall skapas. Samtidigt kan en läktare med numrerade platser om 544 platser rullas fram vilket ger en total publikkapacitet på cirka 1200 åskådare.
  • Funktionsmässigt är Lerums Arena byggd för skolidrott och föreningsidrott.
  • Stor kraft har lagts på akustiken, för att ljudmiljön ska bli bra som möjligt när olika lektioner och aktiva är igång samtidigt. Golvet fungerar för flera olika sporter likt det som finns i Partille Arena.
  • Lerums Arena har ett väl utvecklat AV-system.
  • Interiört har det byggts en gradäng i entrén att sitta och umgås på. Omklädningsrummens olika färgsättningar är inspirerade av kommunens logotyp.
  • Hissen är kaklad och konstnärligt utformad, liksom belysning i övre foajén och på fasaden.
  • Sittbänkarna i foajén har nätuttag för mobilladdning.
  • I den övre foajén finns en ”kiosk” som föreningarna kan nyttja under sina arrangemang.
  • Under arenan har det byggts ett parkeringsgarage med 106 parkeringsplatser, elstolpar för elbilar samt cykel-, moped- och mc-parkering.
  • Den konstnärliga gestaltningen i arenan står konstnären Backa Carin Ivarsdotter för. Dels stiliserat abstrakt kakelmönster i form av en hjärtmuskel på hisschaktet. Dels ljusgestaltning i taket, i entrén och utanpå fasaden, av ljuskabel med LED-belysning.