Gråbo skördefest och Flodaloppet på lördag

Publiceringsdatum : 2019-09-11

Kommunens 50-årsfirande håller på hela året – i hela kommunen. På lördag 14 september har såväl Flodaloppet som Gråbo skördefest kunnat utvidga sina program med stöd av kommunens jubileumsmedel. Välkomna att fortsätta firandet. Du hinner med båda.

Nuvarande Lerums kommun tillkom 1969 genom kommunsammanslagningen av Skallsjö-, Stora Lundby- och Lerums kommuner. Jubileumsåret uppmärksammas på olika sätt, framför allt genom att synliggöra den verksamhet som finns i kommunens förvaltning och genom att samverka med föreningar i de olika kommundelarna under jubileumsåret.

Kommunen väljer därför att stötta Gråbo skördefest och Flodaloppet med medel som en del av 50-årsjubileet.

Flodaloppet

Flodaloppet är ett välgörenhetslopp för alla runt vackra Sävelången. Ett lopp för alla från elit till barnvagnsdragare. För femte året i rad går detta populära motionslopp som går i välgörenhetens tecken. Eventet är mellan 10-14 på Floda Torg. Loppet sträcker sig ca 7 km runt vackra Sävelången med start och mål Floda Torg. Det finns även ett minilopp för de små upp till 6 år som går runt torget. Avgiften för nummerlappen går till välgörenhetsorganisationerna: Gåvan Sverige och Lions som hjälper lokalt de som har det svårt i vår kommun. Nummerlappen är även en lott i loppets lotteri. Anmälningsavgiften på 100 kronor betalas på plats klockan 10. Alexander Abenius, kommunalråd och kommunstyrelsens ordöfrande, håller tal klockan 11.

Gråbo skördefest

Gråbo skördefest på Mjörnbotorget är också mellan 10-14 på lördag – men du hinner båda. Norra delarna av kommunen är hela kommunens ”skafferi”. Passa på att njuta av odlingsårets resultat. Här finner du närodlade och nyskördade produkter och förädlade läckerheter av högsta klass. Plus en massa erbjudanden och aktiviteter. Skördefesttal av Ingela Gyllsten, kommunfullmäktiges ordförande, klockan 11.30.