Gymnasieelever premieras

Publiceringsdatum : 2016-06-10

Flera gymnasieelever premierades idag på skolavslutningen. Två av de 28 Ung företagsamhet (UF)-projekt som drivits under läsåret fick varsin utmärkelse liksom två elever för sitt gymnasiearbete.

Företaget Greenlights UF, som drivits av Julia Corell, Therese Wibrink och Olivia Ahlgren, har tagit fram dekorativa stearinljus för kunder som värnar om miljön och gillar mysig stämning i sitt hem och Mode UF, som drivits av Emelie Svensson, Christoffer Fredriksson, Dennis Heydari och Daniel Krakowski, har tagit fram en socialt hållbar t-shirt med text som tar ställning mot våld, diskriminering och förtryck. Lerums kommun delar ut priset tillsammans med organisationen Företagarna. De två UF-företag som premierades fick 5000 kronor var.

Eleverna Ellinor Eriksson och Sara Berggren från teknikprogrammet uppmärksammas för sitt gymnasiearbete där de tillsammans utvecklat ett koncept för minskad vattenanvändning i Lerums kommun.

På bilden: Dennis Heydari, Julia Corell, Therese Wibrink och Olivia Ahlgren. Infälld bild: Ellinor
Eriksson.