Henrik Ripa, mångårig politiker i Lerum, har avlidit

Publiceringsdatum : 2020-07-15

Henrik Ripa, under många år kommunstyrelsens ordförande i Lerums kommun, har avlidit efter en tids sjukdom.

- Det är med ett tungt hjärta och stor sorg som jag fått beskedet om Henriks bortgång. Henrik har varit en av våra främsta politiska företrädare i decennier och hans mångåriga politiska engagemang har betytt mycket för Lerums kommun, säger Alexander Abenius, kommunstyrelsens ordförande.

Henrik Ripa var politiskt aktiv under många år och har haft politiska uppdrag på nationell, regional och kommunal nivå. Under tolv år, 1998-2010, var han kommunstyrelsens ordförande i Lerum, och under en period 2014. Mellan 2010 och 2014 var han riksdagsledamot för Moderaterna, och var sedan valet 2018 styrelseordförande för Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vid tiden för sin bortgång var Henrik Ripa också moderat ledamot i kommunfullmäktige i Lerums kommun, ledamot i Västra Götalandsregionens regionfullmäktige och ersättare i regionstyrelsen.

- Henrik lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans humor, ständigt positiva inställning och kärlek för Lerums kommun kommer alltid vara saknad. Mina tankar går särskilt till Henriks familj i denna sorgens stund, säger Alexander Abenius.

Henrik Ripa gick bort den 12 juli, han blev 52 år.