Högskoleprovet i höst bör genomföras anser Alliansen i Lerums kommun

Publiceringsdatum : 2020-08-25

Vårens högskoleprov ställdes in på grund av pandemin. Nyligen meddelade Universitets- och högskolerådet att det inte blir något högskoleprov i höst heller. En besvikelse för många och ett beslut som får kritik från Alliansen i Lerums kommun, som tycker att höstens prov borde kunna genomföras.

Porträtt Lill JanssonLill Jansson- Det är många som fått tänka till och ställa om sina verksamheter snabbt under pandemin. Vi har successivt anpassat oss och vi ser färre som blir sjuka nu. Med gemensamma krafter borde höstens prov kunna genomföras på ett tryggt och säkert sätt, säger Lill Jansson (L) kommunalråd i Lerums kommun.

Pandemin har slagit hårt på många sätt. Att högskoleprovet ställdes in i våras ifrågasätts inte. Samtidigt ökar trycket och många har sett fram emot höstens högskoleprov, som kan ge en chans att komma in på en önskad utbildning.

- Vi har sett många exempel på kreativa, snabba och bra lösningar för att komma framåt i rådande situation. Det kan inte vara en omöjlighet i det här fallet heller. I Lerums kommun är vi beredda att lösa lokalfrågan så att högskoleprovet kan genomföras. Vi kan bland annat ställa klassrum till förfogande för att kunna genomföra proven. Det här är ett viktigt prov och en möjlighet för många att ta ett nytt steg i livet, säger Lill Jansson.

Högskoleprovet var planerat till den 18 oktober, men den sjunde augusti meddelade Universitets- och högskolerådet att även höstens högskoleprov ställs in.