Hur hjälps vi åt för renare toaletter - tävling för barn i förskolan

Publiceringsdatum : 2018-08-31

Hur bra ordning är det på toaletterna i förskolan? Miljöenheten och Skaraborgs städ bjuder in alla förskoleavdelningar i Lerums kommun att delta i en tävling under hygienveckan, vecka 38, 2018. Tävlingen riktar sig framförallt till barnen på förskolan. Den förskoleavdelning som har den renaste och mest lättstädade toaletten vinner en rolig aktivitet.

​På en smutsig toalett kan det finnas många bakterier och virus. En ren toalett gör toalettbesöket trevligare. Ju fler personer som delar på en toalett desto viktigare är det att hålla rent.

Förskolans toaletter städas av ett städbolag, men de som använder toaletten har också ett ansvar för att hålla den i god ordning tills den ska städas nästa gång.

Nu bjuds alla förskoleavdelningar i Lerums kommun att delta i en tävling under hygienveckan, vecka 38, 2018. Tävlingen riktar sig framförallt till barnen på förskolan. Under hygienveckan kommer det finnas hygieninformation i anslutning till toaletterna på de förskoleavdelningar som är med i tävlingen. Informationen är för barnen, så att det ska bli extra lätt att göra rätt. Den förskoleavdelning som har den renaste och mest lättstädade toaletten vinner en rolig aktivitet. Att hålla toaletten ren och lättstädad innebär exempelvis:

• att lägga handtorkpapper i papperskorgen
  • att lägga toapapper i toaletten
  • att spola efter sig
  • att plocka undan sånt som inte behöver förvaras på toaletten.

Under hygienveckan kommer toaletterna besökas och betygsättas. Vinsten blir en rolig aktivitet för den vinnande avdelningen.