Premiär för RenovaRöjet på lördag

Publiceringsdatum : 2020-09-01

Nu på lördag, den 5 september, är det premiär för RenovaRöjet i Lerums kommun. Då ska fotbollslirare, innebandyspelare och handbollsspelare städa på flera platser i kommunen.

Drygt 100 idrottsungdomar och ledare från 5 olika lag från 4 olika idrottsföreningar kommer att delta under ”RenovaRöjet” i Lerums Kommun tillsammans med personal från Renova. En av flera plaster där det kommer att städas är Aludden, Aspenäsbadet och Nyebroparken.

Förutom att bli lokala miljöhjältar och utbildas i hållbarhet, får deltagarna också en värdefull slant till respektive lagkassa. Det är idrottens miljöorganisation Städa Sverige som tillsammans med Renova står bakom projektet.

Pedagogisk effekt

- Alla i laget kan vara med och bidra och tillsammans gör man något viktigt för miljönDet finns dessutom ett bra pedagogiskt syfte med att delta på en städdag. När man själv plockat upp skräp från marken är det mindre risk att man själv skräpar ner i framtiden, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

- Vi är jätteglada över att Renova går in och gör detta projekt tillsammans med oss. Det kommer att ge en positiv miljöeffekt på både kort och lång sikt, och bidra till att skapa miljöengagemang hos fler idrottsungdomar. Dessutom får ungdomarna ett välkommet stöd till sitt idrottande.

Städningarna pågår mellan klockan 9.30 och 12.30 nu på lördag den 5 september.

Under förra året organiserade Städa Sverige närmare 1000 städuppdrag och totalt 15 557 idrottsungdomar var engagerade i städningarna.

Lag från följande föreningar medverkar i Lerums kommun: Lerums IS P06/ 07, FBC Lerum F05, Lekstorps IF F07/08, IK Baltichov F06.

För ytterligare information

Mårten Heslyk, Projektledare Städa Sverige, mobil: 0708-19 20 64.