Internutredning efter sommarens kokningsrekommendation klar

Publiceringsdatum : 2019-03-14

Internutredningen efter sommarens kokningsrekommendation är nu klar. Här presenteras bakgrunden till beslutet att införa kokningsrekommendationen. Utredningen visar hur kommunen agerade under den aktuella perioden.

Lerums kommun införde kokningsrekommendation den 19 juli 2018. Den hävdes den 3 augusti. Rekommendationen gällde för orterna Lerum, Stenkullen, Olstorp, Stannum, Floda och Tollered. Orterna Gråbo, Annekärr, Björboholm, Sjövik och Norsesund försörjs av andra vattenverk och påverkades inte.

Syfte med utredningen

Den nu publicerade internutredningen har som syfte att se över rutiner och krisledningsplaner. Allt för att utveckla kvalitén på verksamhetens arbete. Utredningen ligger också till grund för att bemöta inkomna krav på ekonomisk kompensation från VA-abonnenter.