Klädinsamling på paus under krisen

Publiceringsdatum : 2020-05-14

Myrorna tömmer inte, sedan i början på april, sina klädbehållare på återvinningsstationerna. Lerums kommun vädjar att inte lägga klädpåsar bredvid behållaren. Det är kommunen som får städa upp.

Coronapandemin har medfört permitterad personal, svag omsättning i butikerna och stoppad export för välgörenhetsorganisationerna. Det gör att insamlingen av kläder är satt på paus under coronapandemin.

Lerums kommuns miljöenhet får in allt fler klagomål om nedskräpning på återvinningsstationerna med klädpåsar utanför Myrornas behållare. Det betraktas som nedskräpning från allmänheten och kommunen är därför skyldig att städa upp och hantera det som restavfall.

Vi uppmanar därför invånare att antingen ta sig till andra klädinsamlare, åka direkt till second hand-butiker eller spara det hemma tills allting fungerar som normalt.

Tack på förhand.