Kockar i Lerums skolvärld dubbelfinalister

Publiceringsdatum : 2020-10-23

Såväl kocken Camilla Karlsson på Ekeredsvägens förskola som Ida Lindgren, köksmästare på Stenkulan, är i final i Arla guldko. Ännu en gång, ska tilläggas.

Köksmästare Ida Lindgren och gänget på Restaurang Gyllene gaffeln på Stenkulans skola är i final i nyinstiftade priset Årets Frukostlyft. Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost. Studier visar att elever som äter frukost presterar bättre.

För andra gången är även Ekereds förskola uppmärksammad i tävlingskategorin Bästa Matglädjeförskola. Camilla Karlsson är kock på förskolan:

- Det är jätteroligt. Vi har ett väldigt bra samarbete på förskolan där maten är en del i flera dimensioner av den pedagogiska verksamheten.

Vad är det ni gör så bra?

- Jaa, det är svårt för mig att säga, men vi är engagerade i att skapa matglädje på förskolan och att barnen ska känna en förväntan inför måltiderna och tycka mat är viktigt. Vi har veckans kock bland de stora barnen, månadens grönsak, övningar där vi testar våra smaklökar och sinnen och grönsaksbingo där vi uppmuntrar barnen att våga prova olika grönsaker.

Vad blir det för mat idag?

- Fiskburgare som jag gör på lax och sej. Sedan nybakat bröd till det. Det tror jag kommer uppskattas.

Under kommande veckor blir finalisterna detaljgranskade av jurygrupperna, en jury per tävlingskategori. Vinnarna koras slutligen vid den digitala galan måndag 9 november 2020.